Ungdom

BKM Østfold har 280 medlemmer mellom 13 og 36 år. Høsten 2013 fikk menigheten 17 nye trettenåringer.

Ungdommene har sine faste samlinger på Furuheim hver fredag. En slik kveld starter vanligvis med oppbyggelse og opplæring rundt vår tro og Guds ord. Både gutter og jenter i alle aldre deltar aktivt. Etter trosoppbyggelsen har gruppa gjerne forskjellige aktiviteter, blant annet sport, gaming, musikk og band. Noen jobber i kaffebaren, som selger mat og drikke.

I tillegg til disse fredagene møtes ungdommene ofte til andre samlinger, og i løpet av året arrangerte de flere turer og fester. Det er de mellom 13 og 36 som står for 17.-mai-arrangement på Furuheim (vårt samlingssted), med underholdning, musikk, leker for barna og salg av mat.

Våren 2013 deltok denne aldersgruppa på en internasjonal konkurranse på Brunstad, hvor man konkurrerte i kunnskap om forskjellige bibeltekster.

Året store høydepunkt var Europaturen som ble arrangert i juni 2013. Ungdommens julebord var også et høydepunkt, hvor ungdommene samles rundt Guds ord, god mat og førsteklasses underholdning.

23_u18

Ungdomstur 2013

Hva er vel bedre enn å begynne sommerferien med en langtur med vennene sine? I juni dro 150 ungdommer på en ukes tur i Europa, med rute Auschwitz – Praha – München – Krakow.

Turen begynte med besøk i konsentrasjonsleirene, før bussene dro videre til Gamlebyen i Tsjekkias hovedstad. Her var det fritt program og tid for å være turist på shopping. De neste dagene ble lagt til Syd Tyskland, med besøk i fornøyelsesparken Europapark og Amazing Race i München.

En av dagene var ungdomsgruppa sammen med ungdommer fra en menighet i Tyskland, med grillfest og aktiviteter. Siste etappe var byen Krakow, med tid til å slappe av, gå i byen eller besøke saltgruvene.

et_5_19“Faktisk gledet jeg meg mest til bussturen, for å ha det kult med vennene mine. Det beste minnet var enten da vi var i Auschwitz, som var utrolig spennende, eller når vi var i München. Og så var Amazing Race-opplegget utrolig bra. Faktisk så er hele turen ett fantastisk minne”. Joakim, 19

et_2_15«Turen har vært så bra at jeg ikke klarer å velge ut det beste. Besøket på konsentrasjonsleirene var kjempeinteressant. Jeg fikk et helt annet bilde av historien og hvordan det faktisk var å være jøde og fange under krigen. Samtidig var bussturene også kjempekule. Vi lo og fortalte vitser, sang og så på filmer. Denne turen kommer jeg til å leve lenge på!” Celine, 16

 

Brunstad Kristelige Menighet i Østfold – Årsrapport 2013