197 ungdommer til USA

197 ungdommer til USA

Ungdommer i San Fransisco

I juli og august var 197 ungdommer på tur til vestkysten av USA – en ferie de hadde planlagt, spart til og gledet seg til i omtrent ett og et halvt år. Turen startet med besøk på stevnestedet til lokalmenigheten i Oregon. Videre opplevde de amerikanske skoger, stillehavskysten, landsbyliv, storbyene i California, Hollywood, Universal Studios, shopping, road trip, Amazing Race i San Francisco og et skikkelig Garden Party som avslutning den siste kvelden. Med et budsjett på rundt 4 millioner inneholdt turen over 700 flybilletter, 2000 måltider, mer enn 500 hotellrom og over 300 mil i buss – lenger enn Norge på langs.

Denne turen ble en fantastisk opplevelse for oss, helt fra å jobbe sammen mot samme mål, til alle de fine dagene vi hadde i USA.

Turen ble lansert som en stor overraskelse på en samling for nær to år siden, og ganske raskt samlet deltakerne seg i lag som samarbeidet om å finne jobber og spare til turen. De har gått sammen om blant annet vaskejobber, hagearbeid og varetellinger. Også de helt yngste tenåringene var med på dette, og mange klarte å spare inn hele turen på disse fellesjobbene. Det var viktig for oss å ikke belaste foreldre og familier med et høyt turbudsjett, og med god planlegging og samarbeid klarte vi å finne mange muligheter for de som meldte seg på.

En gruppe på tolv voksne ungdommer sto for planlegging og papirarbeid, med flybilletter, hotellbestilling, reservere plass på restauranter, planlegge reiserute og forhåndsbestille aktiviteter. De satt blant annet en hel natt og sjekket inn alle billettene.

Noen av tenåringene som var med lagde logo for turen, gensere, egen turlåt og musikkvideo.

Det var svært god oppslutning, og av totalt ca 220 aktive medlemmer i ungdomsgruppen var det 197 personer som ble med på turen.

Turen ble et fantastisk høydepunkt etter en spesielt fin tid vi hadde sammen mens vi planla og gledet oss!