Mot 2017 – sammen med ungdommen

Mot 2017 - sammen med ungdommen

På hvert nyttårstevne på Oslofjord Convention Center arrangeres en nyttårsfest for ungdom natt til 1. januar. Nyttårsaften 2016 var det ungdommer fra Østfold som stod for arrangere festen.

Vi fikk oppdraget noen måneder i forveien, og samlet en gruppe ungdommer for å jobbe frem gode ideer. Vi var innom mange konsepter – alt fra standup og humorshow, til nyttårskonsert med strykeorkester. Det landet likevel ganske klart på at vi ønsket en verdig markering denne nyttårsnatten, med nytt år – nye muligheter som rød tråd.

Vi ønsket også at ungdommene som var tilstede selv skulle være med å gi innhold i festen, og i videohilsener fra hele verden møtte vi noen av dem og hørte både deres minner fra det siste året, men ikke minst forventninger til det nye.

Flere voksne, også fra forskjellige steder i verden, hadde hilsninger til de unge og gode råd for et nytt år.

Etter flere uker med planlegging og øving var det med stor spenning programmet endelig kunne presenteres for publikum denne nyttårsnatten. Med forventninger for 2017 som rød tråd samlet nærmere fire tusen ungdommer seg i storsalen på Oslofjord Convention Center. De aller fleste som deltok var aktive medlemmer i BKM Østfold og de har derfor mye felles å glede seg til!