Høydepunkter

Utflukt

Utflukt Hvaler

Det er tradisjon for en utflukt på nyåret, og søndag 2. februar var datoen satt av i kalenderen for dette. Snøen og vinteren uteble, så akebrett og ski ble byttet ut med bølgeskvulp og hoppetau-lek på Hvaler.

Fellesskapskveld

FellesskapskveldEn fredag kveld i februar ble det arrangert felleskapskveld for voksne medlemmer. Først ble det gitt informasjon om pågående og fremtidige prosjekter i BKM Østfold, deretter var det samling rundt bålet og god mat.

Dugnadshelg

DugnadVåren kom tidlig, og med mange små utbedringsjobber på lokalene våre på Furuheim ble det arrangert dugnadsdag 29. februar. Felles frokost sørget for en god start på dagen, før de mange frivillige hjalp til både inne og ute.

Påsken

I påsken arrangerte BCC sitt første heldigitale stevne. Medlemmene i BKM Østfold fulgte sendingene i påskehøytiden med stor interesse hjemmefra. Søndagsskolen lokalt overrasket barna med aktivitetspakker, som de kjørte hjem til alle.

Avslutning for de eldste på søndagsskolen

Avslutning på søndagsskolen

Med en åpning i restriksjonene i juli, bød det seg mulighet til å samle de eldste på søndagsskolen til en avslutning på den noe amputerte vårsesongen. De dro til “Klatring på grensen” i Halden. Totalt 20 personer deltok på avslutningen.

Online søndagsskole

Online søndagsskoleI forbindelse med BCC sin online søndagsskole, bidro barn og frivillige fra BKMØ med sanginnspilling og opptreden. I juni og i oktober var det innspilling i TV-studioet på Oslofjord. Sangene de fremførte hadde de tatt opp i lydstudio på Furuheim, og lokale musikere hadde laget musikken.

Årsmøte

Online årsmøteÅrsmøtet i BKMØ ble for første gang avholdt digitalt.

Online julebord for ungdom og julesending

Online julebord for ungdomDesember er vanligvis fylt av samlinger og julefester for medlemmer i alle aldre. Med strenge restriksjoner i Østfold, måtte det bli på en annen måte i år. Ungdommen hadde online julefest, mens de voksne kunne følge en julesending fra studio på Furuheim noen dager senere. Alle barna på søndagsskolen fikk hjem en hilsen på døra, med aktiviteter, tegnesaker og julegodteri.

Hebreerbrevet

Nyttår markerte starten på et nytt ungdomsprosjekt i regi av BCC. Ungdommene i BKM Østfold var med på dette prosjektet og samlet seg i bibelgrupper hvor de har lest og studert bibeltekstene i Hebreerbrevet. Med ukentlige podcaster og nettoppgaver fra BCC sentralt var dette noe som engasjerte ungdommene. Mange voksne fulgte også med på prosjektet, og lot seg begeistre.

Frivillighet og samfunn

FestaftenI februar ble det også arrangert en festkveld for de voksne med tema “Frivillighet og samfunn”. Det ble blant annet vist film som mediagruppa hadde laget, med tema “Frivillighet i ti år”. Den var et tilbakeblikk på noe av det som har skjedd i BKMØ det siste tiåret. Det var også informasjon og fokus på byggefondet vårt. Siden BKM Østfold er i vekst, har vi et stort behov for å tilrettelegge med bedre muligheter for våre medlemmer. Et slik byggefond vil gi oss anledning til dette.

Trosopplæring

Trosopplæring-samlingTrosopplæringen for ungdom i konfirmasjonsalder har hatt mange samlinger vinteren 2020. I mars gikk dette over til online-treff. Den årlige avslutningsturen og festen ble utsatt pga strenge restriksjoner.

Online studio

Online studioSalen på Furuheim ble bygget om til studio, og i mai ble det flere sendinger fra dette studioet, blant annet “FuruheimMagasinet” med inspirerende innhold og informasjon til medlemmene.

16.mai - for ungdommen

!6.mai samling16. mai har det vært tradisjon å tilby de unge et positivt og rusfritt tilbud, og i år ble denne samlingen erstattet av bilrebusløp i Fredrikstad og Sarpsborg. Kvelden ble avsluttet med drive-in-kino på Furuheim.

Senior

Senior treffDet er omtrent 25 eldre medlemmer i vår seniorgruppe. På sommeren var det litt lettelse i restriksjonene og da arrangerte seniorgruppen dugnader utendørs på Furuheim, og innendørs tidlig på høsten.  I tillegg har det vært ekstra viktig med tiltak for å sosialisere med hverandre når man ble sittende hjemme. “Vi har hatt kontakt med hverandre i grupper på sosiale medier, med både informasjon og oppmuntrende hilsener og gratulasjoner. Flere medlemmer har deltatt der, og vært flinke til å følge hverandre opp.” sier Einar Johannessen, ansvarlig for seniortilbudet. I oktober ble det anledning for senior å treffes på Furuheim. Det ble en etterlengtet sammenkomst, hvor man endelig kunne se hverandre, prate sammen og oppbygges.

Online søndagssmøte fra BCC

Online søndagssmøteOnline søndagsmøter fra BCC sentralt har vært et viktig innslag i vårt menighetsliv under korona, og i oktober skulle medlemmer fra BKMØ stå for deler av innholdet. 44 personer kunne delta som publikum i salen fra Oslofjord, og et kor fremførte fire sanger. Forstander Ole L. Olsen ledet sendingen, og flere bidro med taler og vitnesbyrd.