Om Brunstad Christian Church

Brunstad med strandliv om sommeren

Om Brunstad Christian Church

Brunstad Kristelige Menighet Østfold (BKMØ) er en del av det internasjonale, kristne trossamfunnet som i dag kalles Brunstad Christian Church (BCC). Fellesskapet oppsto i Norge i årene etter Johan Oscar Smiths omvendelse i 1898, og er et resultat av hans liv og virke. I dag har trossamfunnet 19 lokale menigheter og rundt 8.800 registrerte medlemmer i Norge. BCC fungerer som sentralforening for disse.

Lokalmenighetene og BCC

I likhet med de andre lokalmenighetene er BKM Østfold organisert som en selvstendig forening, med egen ledelse og økonomi. På verdensbasis er det lokale menigheter i mer enn 50 land og alle verdensdeler som deler det samme trosgrunnlaget.

Navnet Brunstad er hentet fra det som har vært trossamfunnets faste samlingssted i over 60 år, og ligger i Vestfold i Norge. Det internasjonale aspektet gjorde at representantskapet i 2009 besluttet at sentralforeningens navn skulle endres til Brunstad Christian Church. De norske lokalmenighetene bruker fortsatt navnet Brunstad Kristelige Menighet.

Hvor kommer tilnavnet «Smiths venner» fra?

I det norske samfunnet har BCC og medlemmene ofte blitt omtalt som «Smiths venner», etter vår grunnlegger Johan O. Smith. Dette har aldri vært vårt navn, eller noe som har vært ønsket fra vår side. Smith selv ønsket heller ikke at hans navn skulle bli brukt på menigheten.  Les mer om hvordan tilnavnet Smiths venner ble til her: Smiths venner, sa du?  

Hvor finner jeg mer informasjon om BCC?

Du kan lese mer om Brunstad Christian Church her:

BCC i media

Brunstad Christian Church ble målskive for en profesjonell påvirkningsoperasjon

Mannen som endret Smiths venner åpner dørene

Økokrim har henlagt sak mot tidligere ledere i Smiths venner

TV-reportasje: Troende i Telemark – Brunstad Christian Church

Lederinnlegg: En sjanse til Smiths venner

BCC bygget TV-studio og flyttet påskeleir til nett

4400 ungdommer samlet på Brunstad – dette er årets høydepunkt

Sommerleiren på Brunstad

Tolv tegn på Den hellige ånd i Norge 

Brunstad er samlingssted for medlemmer av BCC
Siden begynnelsen av 1900-tallet har BCC utviklet seg fra en liten, uorganisert venneflokk til kristent trossamfunn med lokalmenigheter i 54 land